ГОТУЄМО З НАМИ
Весняні салати: 5 оригінальних рецептів з цікавими заправками

Рецепти соусів та заправок для будь-яких салатів

Фото: Pexels

Соус чімічурі

  • цибулина – 1 шт.
  • часник – 1 зубок
  • петрушка – ½ пучка
  • базилік – ½ пучка
  • сік лайма (або лимона) 2 ст. л.
  • винний оцет – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 5 ст. л.
  • мелена паприка – 1 ч. л.
  1. Цибулину і часник почистити, петрушку та базилік споліскуємо, перебираємо та обсушуємо.
  2. Підготовані продукти закладаємо в чашу блендера, додаємо оцет, олію, сік лимона та паприку і подрібнюємо до отримання дрібно посіченої маси.
  3. Додаємо сіль і перець до смаку і добре перемішуємо.

Фото: Pixabay

Легкий майонез соус

  • яєчний жовток – 1 шт.
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л.
  • соняшникова олія – 150 мл
  • винний оцет – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  1. Жовток розтираємо з гірчицею.
  2. Збиваючи суміш віничком, доливаємо тонкою цівкою олію.
  3. Продовжуємо збивати до отримання суміші консистенції сметани.
  4. Додаємо сіль, перець і винний оцет до смаку.

ГОТУЄМО З НАМИ
Чим замінити майонез: 7 заправок для салату

Йогуртовий соус

  • натуральний йогурт – 250 г
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • мелене карі – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  1. Йогурт змішати з соком лимона і карі, посолити та поперчити до смаку.
  2. До подачі на стіл соус тримати в холодильнику. За бажання соус можна прикрасити свіжою зеленню та нарізаними овочами.

Порада

Такий соус дуже просто перетворити на закуску діп (для вмочування) до свіжих овочів: просто додаймо у нього трохи подрібненого кропу і дещицю товченого часнику.

Фото: Getty Images

Винний соус до овочів і сирів

  • червоне або рожеве вино – 150 мл
  • оливкова олія – 150 мл
  • сіль, перець – до смаку
  1. Вино доводимо до кипіння і на сильному вогні випарюємо його наполовину.
  2. Знімаємо вино з вогню і даємо йому вихолонути до кімнатної температури.
  3. Вливаючи до вина тонкою цівкою олію, злегка збиваємо суміш, додаємо сіль і перець до смаку.

Фото: Getty Images

Соус гранатовий

  • оливкова олія – 6 ст. л.
  • сік граната – 6 ст. л.
  • рідкий мед – 1 ч. л.
  • тертий імбир – 1 ст. л.

Інгредієнти для соусу змішати й злегка збити виделкою. Сіль і перець до смаку додати безпосередньо до овочевої суміші.

Соус для салату зі свіжої зелені

  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку

Інгредієнти для соусу змішати та полити салат.

Фото: Getty Images

Соус малиновий

  • малина – 10 ягід
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • білий винний оцет – 2 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  1. Ягоди потовкти, сік процідити через дрібне ситечко.
  2. Сік змішати з оливковою олією та оцтом, посолити, поперчити до смаку.

Фото: Getty Images

Соус із гірчицею

  • діжонська гірчиця – 1 ст. л.
  • винний оцет – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 5 ст.л.
  • сіль, перець – до смаку

Інгредієнти збиваємо до консистенції густих вершків.

Медова заправка

  • рослинна олія – 6 ст. л.
  • лимон – 1 шт.
  • рідкий мед – 1 ч. л.
  • вода – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  1. З лимона вичавлюємо сік. Додаємо мед, воду і сіль і дуже добре перемішуємо.
  2. У невелику посудину виливаємо олію і, додаючи тонкою цівкою лимонно-медову суміш, злегка збиваємо. Додаємо перець до смаку.

Поради

Медова заправка неперевершено смакуватиме з салатом зі стиглих помідорів з духмяною зеленню (петрушка, кінза) і чорними оливками.
Цим простеньким соусом добре також присмачити скибочку свіжого хліба – відмінна закуска до легкого салату.

ГОТУЄМО З НАМИ
Салат з овочів і курки під сметанним соусом

от admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *