ГОТУЄМО З НАМИ
Весняні салати: 5 оригінальних рецептів з цікавими заправками
Рецепти соусів та заправок для будь-яких салатів

Фото: Pexels
Соус чімічурі
- цибулина – 1 шт.
- часник – 1 зубок
- петрушка – ½ пучка
- базилік – ½ пучка
- сік лайма (або лимона) 2 ст. л.
- винний оцет – 2 ст. л.
- оливкова олія – 5 ст. л.
- мелена паприка – 1 ч. л.
- Цибулину і часник почистити, петрушку та базилік споліскуємо, перебираємо та обсушуємо.
- Підготовані продукти закладаємо в чашу блендера, додаємо оцет, олію, сік лимона та паприку і подрібнюємо до отримання дрібно посіченої маси.
- Додаємо сіль і перець до смаку і добре перемішуємо.

Фото: Pixabay
Легкий майонез соус
- яєчний жовток – 1 шт.
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.
- соняшникова олія – 150 мл
- винний оцет – 1 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- Жовток розтираємо з гірчицею.
- Збиваючи суміш віничком, доливаємо тонкою цівкою олію.
- Продовжуємо збивати до отримання суміші консистенції сметани.
- Додаємо сіль, перець і винний оцет до смаку.
ГОТУЄМО З НАМИ
Чим замінити майонез: 7 заправок для салату
Йогуртовий соус
- натуральний йогурт – 250 г
- сік лимона – 2 ст. л.
- мелене карі – 1 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- Йогурт змішати з соком лимона і карі, посолити та поперчити до смаку.
- До подачі на стіл соус тримати в холодильнику. За бажання соус можна прикрасити свіжою зеленню та нарізаними овочами.
Порада
Такий соус дуже просто перетворити на закуску діп (для вмочування) до свіжих овочів: просто додаймо у нього трохи подрібненого кропу і дещицю товченого часнику.

Фото: Getty Images
Винний соус до овочів і сирів
- червоне або рожеве вино – 150 мл
- оливкова олія – 150 мл
- сіль, перець – до смаку
- Вино доводимо до кипіння і на сильному вогні випарюємо його наполовину.
- Знімаємо вино з вогню і даємо йому вихолонути до кімнатної температури.
- Вливаючи до вина тонкою цівкою олію, злегка збиваємо суміш, додаємо сіль і перець до смаку.

Фото: Getty Images
Соус гранатовий
- оливкова олія – 6 ст. л.
- сік граната – 6 ст. л.
- рідкий мед – 1 ч. л.
- тертий імбир – 1 ст. л.
Інгредієнти для соусу змішати й злегка збити виделкою. Сіль і перець до смаку додати безпосередньо до овочевої суміші.
Соус для салату зі свіжої зелені
- оливкова олія – 4 ст. л.
- бальзамічний оцет – 2 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
Інгредієнти для соусу змішати та полити салат.

Фото: Getty Images
Соус малиновий
- малина – 10 ягід
- оливкова олія – 4 ст. л.
- білий винний оцет – 2 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- Ягоди потовкти, сік процідити через дрібне ситечко.
- Сік змішати з оливковою олією та оцтом, посолити, поперчити до смаку.

Фото: Getty Images
Соус із гірчицею
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.
- винний оцет – 2 ст. л.
- оливкова олія – 5 ст.л.
- сіль, перець – до смаку
Інгредієнти збиваємо до консистенції густих вершків.
Медова заправка
- рослинна олія – 6 ст. л.
- лимон – 1 шт.
- рідкий мед – 1 ч. л.
- вода – 1 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- З лимона вичавлюємо сік. Додаємо мед, воду і сіль і дуже добре перемішуємо.
- У невелику посудину виливаємо олію і, додаючи тонкою цівкою лимонно-медову суміш, злегка збиваємо. Додаємо перець до смаку.
Поради
Медова заправка неперевершено смакуватиме з салатом зі стиглих помідорів з духмяною зеленню (петрушка, кінза) і чорними оливками.
Цим простеньким соусом добре також присмачити скибочку свіжого хліба – відмінна закуска до легкого салату.
ГОТУЄМО З НАМИ
Салат з овочів і курки під сметанним соусом