Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, Володимир Жогло приніс на кухню проєкту… ньокі! Що приготувати на заміну італійській страві? Євген Клопотенко запропонував зробити українські палюшки!
Як приготувати українські палюшки
- Для приготування автентичних українських палюшок нам потрібно відварити картоплю та зробити з неї пюре. Для цього знадобиться лише 4 картоплини середнього розміру.
- Пюре має бути трішки сухим, тому ми не додаємо вершкове масло, а також намагаємось максимально злити рідину, адже вона заважатиме створити гарну форму для палюшок.
- Далі додаємо одне яйце, сіль, крохмаль та пшеничне борошно. Гарно вимішуємо до однорідної маси.
- Формуємо палюшки розміром з палець. Якщо тісто прилипає, це означає, що було забагато крохмалю в картоплі, додайте ще трохи борошна (тут важливий баланс, адже якщо борошна буде багато, палюшки стануть забитими).
- Далі готуємо шкварки: беремо сало, нарізаємо та смажимо на пательні.
- Палюшки кидаємо в гарячу підсолену воду та варимо 2–3 хвилини після закипання води.
- Перекладаємо палюшки в тарілку, зверху посипаємо шкварками, додаємо ложечку сметани та насолоджуємось.
Нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» щосуботи, о 10:10 на СТБ!
Джерело: stb.ua