Рецептів приготування паски безліч, а от насправді вдалих, не так і багато. Готуймо разом справжні українські паски за рецептом Євгена Клопотенка!
Як приготувати українську паску
- Спочатку робимо опару: до молока додаємо дріжджі, гарно розмішуємо і лишаємо на 15 хвилин з додаванням однієї чайної/половини столової ложки цукру.
- Коли дріжджі активізувалися і почали працювати, опару перекладаємо до борошна, додаємо одне яйце, 100 грамів цукру, 1 пачку ванільного цукру (за бажанням можна додати трішки більше), дрібку солі, 100 г вершкового масла, 2 ст. л. олії, а також 2 ст. л. сметани. Гарно вимішуємо все 15–20 хвилин, щоб тісто стало гарної однорідної структури. Накриваємо рушником і лишаємо в теплому місці приблизно на 1 годину 20 хвилин, щоб тісто піднялось. Коли воно піднялося, беремо по 75 г родзинок та кураги (також можна використати інші сухофрукти) та вмішуємо їх у наше тісто.
- Частину тіста викладаємо в одну форму, а другу частину – в іншу. Лишаємо ще на 20 хвилин у теплі, щоб тісто розстоялося і піднялося.
- Робимо прикраси для паски і викладаємо їх зверху на тісто. Далі паски ставимо в розігріту духовку до 180 °С приблизно на 40–45 хвилин.
- Дістаємо цю смакоту і насолоджуємось тим, що ми вміємо готувати справжній український хліб!
Нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» щосуботи, о 10:10 на СТБ!
Джерело: stb.ua