
Як приготувати царську паску
- Збиваємо виделкою або міксером розм’якшене вершкове масло з цукром, додаємо яйця по одному, продовжуючи збивати. Потім додаємо сметану і протертий через сито сир. Все добре вимішуємо.
- Каструлю з тістом ставимо на вогонь, помішуючи все дерев’яною ложкою. Як тільки маса дійде до кипіння, відразу знімаємо тісто з вогню.
- Додаємо ванільний цукор, цукати, родзинки, рубані горіхи, лимонну або апельсинову цедру.
- Збираємо форму для паски, застилаємо її складеною в кілька шарів марлею або іншою х/б тканиною, краї при цьому повинні звисати.
- Викладаємо у форму сирну суміш, закриваємо верх краями тканини і ставимо в холодильник під гнітом на ніч.
Гнітом може бути банка або каструля з водою
- Вранці знімаємо гніт, виймаємо паску і прикрашаємо її за бажанням.
Читайте: Рецепт паски на Великдень
Якщо у вас немає пасочниці, можна викласти марлею друшляк або ситечко і поставити їх в холодильник на посуд, в яку буде стікати рідина. Зверху потрібно також придавити гнітом. Краще, щоб дно гніту збігалося по діаметру з верхом паски
Читайте також: Паска в хлібопічці