Як приготувати царську паску

  1. Збиваємо виделкою або міксером розм’якшене вершкове масло з цукром, додаємо яйця по одному, продовжуючи збивати. Потім додаємо сметану і протертий через сито сир. Все добре вимішуємо.
  2. Каструлю з тістом ставимо на вогонь, помішуючи все дерев’яною ложкою. Як тільки маса дійде до кипіння, відразу знімаємо тісто з вогню.
  3. Додаємо ванільний цукор, цукати, родзинки, рубані горіхи, лимонну або апельсинову цедру.
  4. Збираємо форму для паски, застилаємо її складеною в кілька шарів марлею або іншою х/б тканиною, краї при цьому повинні звисати.
  5. Викладаємо у форму сирну суміш, закриваємо верх краями тканини і ставимо в холодильник під гнітом на ніч.

    Гнітом може бути банка або каструля з водою

  6. Вранці знімаємо гніт, виймаємо паску і прикрашаємо її за бажанням.

Читайте: Рецепт паски на Великдень

Якщо у вас немає пасочниці, можна викласти марлею друшляк або ситечко і поставити їх в холодильник на посуд, в яку буде стікати рідина. Зверху потрібно також придавити гнітом. Краще, щоб дно гніту збігалося по діаметру з верхом паски

Читайте також: Паска в хлібопічці

Рецепти на Великдень 2018

от admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *