Рецепт приготування Шоколадної паски з цукатами від Євгена Клопотенка

1. Приготуйте опару. Для початку відокремте від пачки потрібну кількість живих пресованих дріжджів (30 г).

2. Викладіть дріжджі в миску, додайте воду (150 мл.) та перемішайте до повного розчинення дріжджів. Додайте 2 ст. л. цукру.

3. Потім додайте 4 ст. л. борошна та акуратно перемішайте до однорідного стану.

4. Накрийте опару рушником і залиште підходити в тепле місце на 20-30 хвилин.

5. У чашу комбайна або просто у велику миску просійте борошно, що залишилося.

6. Потім додайте цукор, що залишився, какао (2 ст. л.) і добре перемішайте лопаткою.

7. Додайте яйця (3 шт.), розм’якшене вершкове масло (100 г) та опару. Замісити тісто до однорідного стану. Якщо тісто вийшло дуже рідке, то додайте ще трохи борошна.

8. Залиште тісто в чаші комбайна або мисці, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину для підходу.

9. Тісто, що підійшло, обомніть руками, змащеними рослинним маслом, додайте цукати і легко перемішайте.

10. Змастіть форму для паски вершковим маслом, щоб паску можна було легко вийняти і вона не прилипала.

11. Сформуйте з тіста кулю і покладіть у форму для Великодня. Тісто має займати трохи більше однієї третини форми.

13. Знову накрийте рушником і залиште у теплому місці на 30-40 хвилин, щоб тісто знову піднялося. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте паску 25-40 хвилин залежно від розміру форми. Якщо скоринка надміру підрум’яниться, прикрийте її фольгою, щоб не підгоріла.

14. Дістаньте пасху з духовки і дайте їй охолонути прямо у формі. Приготуйте лимонно-шоколадну глазур. Змішайте цукрову пудру (100 г.) з какао (2 ст. л.) та 2-3 ст. л. лимонного соку, перемішайте за допомогою віночка. Якщо глазур виходить занадто густою, додайте ще трохи соку лимона.

15. Покрийте паску готовою блискучою глазур’ю.

16. За бажанням прикрасьте посипкою з цукатів або будь-якими іншими прикрасами на ваш смак.

Смачного!

Як приготувати шоколадну паску з цукатами — відеорецепт від Євгена Клопотенка

Читайте також:

Домашня паска – класичний рецепт від Євгена Клопотенка

Всі рецепти на Великдень 2022

от admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *