
Як приготувати паску з цукатами, горіхами та родзинками
1. Дріжджі розводимо в трохи теплих вершках. Насипаємо борошно (2.5 склянки) і ставимо в тепле місце.
2. Жовтки розтираємо з цукром і розм’якшеним вершковим маслом. Коли опара підійде, вводимо в неї жовтки з маслом і цукром, нарізані цукати, подрібнені горіхи і родзинки. Масу добре вимішуємо, всипаємо борошно, сіль і ванілін. Вимішуємо і ставимо в тепле місце, поки не збільшиться в об’ємі вдвічі. Вимішуємо знову і даємо підійти.
3. Форми змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями, дно застилаємо промасленим папером.
4. Тісто розкладаємо в форми так, щоб форма була заповнена на 1/3 і ставимо в тепле місце, накривши рушником. Коли тісто підніметься і займе 3/4 форми, верх паски змащуємо злегка збитим жовтком. Форми ставимо для вистоювання в тепле місце на годину.
5. Потім випікаємо в духовці при температурі 200-220 ° С протягом 60-70 хвилин. Коли верх паски зарум’яниться, накриваємо його змоченим папером, щоб не підгорів. Поверхню остиглої паски змащуємо тонким шаром білої глазурі (збитий білок змішуємо з лимонним соком і цукровою пудрою).
Читайте також: