Мариновані чері без стерилізації в духовці. Дуже швидкий в приготуванні.
Інгредієнти:
- Помідори чері ( 2 кг ~ 8 баночок 0,5л)
- Часник
- Петрушка, кріп
- Перець горошком (3-4 горошинок на 1 банку 0,5л)
- Приправа суміш – італійські трави (базилік, орегано, розмарин)

Для маринаду (розрахунок на 1л води):
- Сіль кам’яна: 1 ст. л.
- Цукор: 3 ст. л
- Оцет (9%)-3 ст.ложки
Приготування:
Помідори промити і почистити від гілочок. Простерилізувати банки і кришки.
На дно банки поклали: петрушку, кріп, часник (я ставила 1 зубчик на пів літрову банку), 1 лавровий лист, 3-4 горошини чорного перцю, італійські трави.
Заповнити банку помідорами, залити гарячою водою і накрити кришкою на 10 хв.
Після, злити воду з банок в чисту каструлю, в якій і будемо варити маринад (порахувати на скільки банок вам потрібно маринаду буде легко після цього).
Готуємо маринад (я завжди додаю +0,5 л кип’яченої води, щоб точно вистачило)
Маринад (розрахунок на 1 л води – злитої з помідорів попередньо)
- 1 ст.л солі
- 3 ст. л цукру,
Доводимо до кипіння, додаємо 3 с.л оцету (9%) і залишаємо ще на 2 хв на вогні.
В баночки з помідорами (на 0,5л) додаємо по 1 чайній ложці олії (можна звичайну, можна оливкову) і заливаємо маринадом.
Закриваємо кришками, перевертаємо і закутуємо в ковдру чи рушник.
Смачного?
Фото та рецепт Xrustuna Smirnova