Мариновані чері без стерилізації в духовці. Дуже швидкий в приготуванні.

Мариновані чері без стерилізації в духовці - дуже швидкий в приготуванні

Інгредієнти:

  • Помідори чері ( 2 кг ~ 8 баночок 0,5л)
  • Часник
  • Петрушка, кріп
  • Перець горошком (3-4 горошинок на 1 банку 0,5л)
  • Приправа суміш – італійські трави (базилік, орегано, розмарин)
Мариновані чері без стерилізації в духовці - дуже швидкий в приготуванні

Для маринаду (розрахунок на 1л води):

  • Сіль кам’яна: 1 ст. л.
  • Цукор: 3 ст. л
  • Оцет (9%)-3 ст.ложки

Приготування:

Помідори промити і почистити від гілочок. Простерилізувати банки і кришки.

На дно банки поклали: петрушку, кріп, часник (я ставила 1 зубчик на пів літрову банку), 1 лавровий лист, 3-4 горошини чорного перцю, італійські трави.

Заповнити банку помідорами, залити гарячою водою і накрити кришкою на 10 хв.

Після, злити воду з банок в чисту каструлю, в якій і будемо варити маринад (порахувати на скільки банок вам потрібно маринаду буде легко після цього).

Мариновані чері без стерилізації в духовці - дуже швидкий в приготуванні

Готуємо маринад (я завжди додаю +0,5 л кип’яченої води, щоб точно вистачило)

Маринад (розрахунок на 1 л води – злитої з помідорів попередньо)

  • 1 ст.л солі
  • 3 ст. л цукру,

Доводимо до кипіння, додаємо 3 с.л оцету (9%) і залишаємо ще на 2 хв на вогні.

В баночки з помідорами (на 0,5л) додаємо по 1 чайній ложці олії (можна звичайну, можна оливкову) і заливаємо маринадом.

Закриваємо кришками, перевертаємо і закутуємо в ковдру чи рушник.

Смачного?

Мариновані чері без стерилізації в духовці - дуже швидкий в приготуванні

Фото та рецепт Xrustuna Smirnova

от admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *